Stålnätverket träffades i Stockholm och besökte SSAB i Oxelösund

Nyheter

Stålnätverket träffades för studiebesök, föreläsning och middag i Stockholm kvällen den 3 juni. Dagen efter besöktes SSABs stålverk i Oxelösund.

Stålnätverket är för alla under 35 år med ett intressen för stålbyggnad och den 3-4 juni var nätverkets första träff. På eftermiddagen den 3 juni besöktes Sergelhuset i Stockholm vilket breddas med hjälp av stålkonstruktioner. På kvällen bjöds på två uppskatttade föreläsningar samt en middag, många tog också tillfället i akt att bekanta sig ytterligare under kvällen. YSN, Stålnätverkets Norska systerorganisation var också med och gav ett bra utbyte mellan grannländerna. 

Den 4 juni gjordes ett besök på SSABs stålverk i Oxelösund där nätverket guidades genom hela processen från råjärnsframställning till färdigvalsad produkt. Att se hur materialet som alla jobbar med dagligen tillverkas, ökade förståelsen för alla som var med. Till exempel kring valsprocess och leverasformat.

Nästa träff för Stålnätverket planeras till den 6 november i Göteborg, i anslutning till Stålbyggnadsdagens onsdagsseminarium.