Stålnätverket


Stålnätverket är till för att erbjuda ett professionellt och socialt nätverk för alla yngre med intresse av stålbyggande.

Målgrupp

Nätverket vänder sig till alla som i sin yrkesroll eller som student, kommer i kontakt med stål för byggande och är mellan 18 till 35 år.

Alla yrkeskategorier är välkomna så som arkitekter, entreprenörer, ingenjörer och alla andra. Det är inte något krav på medlemskap i Stålbyggnadsinstitutet för att delta, nätverket är öppet för alla!

Verksamhet

Aktiviteter för att höja kompetens, sprida erfarenheter och skapande av ett större kontaktnät.

Exempel på aktiviteter är: föredrag om projektering, byggsystem, standarder och certifiering. Studiebesök på byggarbetsplatser, verkstäder, stålverk med mera.

Utöver kompetenshöjande aktiviteter kommer vi att ha att ha sociala möten med fokus på att kunna lära känna nya människor från olika delarna av branschen.

Bli medlem i Stålnätverket

Bli medlem i Stålnätverket för att få information om kommande träffar för att inte missa någon träff. Medlemskap är kostnadsfritt.

Registrering av intresse för aktiviteter

Anmälan görs löpande för aktuella aktiviteter.

För information och frågor: stalnatverket@sbi.se


Svetsning och knutpunkter Nätverksträff

Eventet som varit planerat till 15 juni skjuts till 30 september 2021 p.g.a pandemin.

Kvällen den 30 september 2021 kommer en nätverksträff med svetsning och knutpunkter att anordnas i Stockholm. Du kommer att kunna prova på hur det är att svetsa med MMA och MIG/MAG och få instruktion av erfarna svetsare på Lundgrens Smidesverkstad i Bromma. Vi kommer också att prata om knutpunkter från ett tillverkningsperspektiv. Under kvällen bjuds det på mat under verkstadsbesöket.

Gemensam transport avgår från Stockholms Centralstation kl 17:30. Oömma skor och kläder gärna i bomull och långärmat är bra vid svetsning. Det finns omklädningsrum tillgängligt vid behov.

Genomförande förutsätter att samhället har nått minst nivå 2 enligt Folkhälsomyndigheten. 

ANMÄLAN

Nätverksträffen är kostnadsfri.

Tidigare träffar i nätverket

Nätverksträff 2020 09 03

Studiebesök på Life City som byggs ovanför E4:an i Hagastaden i Stockholm.

Nätverksträff 2019 11 07

Nätverksträff som under onsdagsseminarium om Kostnadseffektiv kontroll och provning före Stålbyggnadsdagen 2019.

Nätverksträff 2019 06 03

Nätverksträff i Stockholm med platsbesök på renoveringen av Sergelhuset. Föredrag om konjunkturutsikter och missar i stålbyggnadsprojekt. Samt middag på SBI.

Stålverksbesök 2019 06 04

Studiebesök på hos SSAB i Oxelösund där processen från masugn till valsad plåt kunde studeras.

Life City i Hagastaden
Sergelhuset under renovering
SSAB Stålverk