Stålnätverket


Stålnätverket är till för att erbjuda ett professionellt och socialt nätverk för alla yngre med intresse av stålbyggande.

Målgrupp

Nätverket vänder sig till alla som i sin yrkesroll eller som student, kommer i kontakt med stål för byggande och är mellan 18 till 35 år.

Alla yrkeskategorier är välkomna så som arkitekter, entreprenörer, ingenjörer och alla andra. Det är inte något krav på medlemskap i Stålbyggnadsinstitutet för att delta, nätverket är öppet för alla!

Verksamhet

Aktiviteter för att höja kompetens, sprida erfarenheter och skapande av ett större kontaktnät.

Exempel på aktiviteter är: föredrag om projektering, byggsystem, standarder och certifiering. Studiebesök på byggarbetsplatser, verkstäder, stålverk med mera.

Utöver kompetenshöjande aktiviteter kommer vi att ha att ha sociala möten med fokus på att kunna lära känna nya människor från olika delarna av branschen.

Bli medlem i Stålnätverket

Bli medlem i Stålnätverket för att få information om kommande träffar för att inte missa någon träff. Medlemskap är kostnadsfritt.

Registrering av intresse för aktiviteter

Anmälan till aktiviteter görs löpande för aktuella aktiviteter.

För information och frågor: stalnatverket@sbi.se


Studiebesök på Life City

Stålnätverket besöker den 3 september Atrium Ljungbergs projekt Life City med 40 000 kvm BTA som byggs ovanför E4:an i Hagastaden i Stockholm. Fastighetens konstruktör och entreprenör beskriver det speciella projektet och stålkonstruktionen som överbryggar en av Sveriges mest trafikerade trafikleder. Läs en artikel om projektet här på tidningen Stålbyggnads webbplats.

Efter studiebesöket bjuds på en enklare middag på restaurang i närheten av studiebesöket för alla som är hungriga. Kryssa för i anmälan om du också vill äta middag.

Beställare: Atrium Ljungberg
A Fasad: Gatun Arkitekter
A Hus: ON arkitekter
Konstruktör: Byggnadstekniska Byrån
Stålkonstruktör: Karlsson Segelström Construct
Stålentreprenör: Nordec (f.d. Ruukki Building Systems)
Fasadentreprenör: KG Construction / FMH Stainless

Anmälan är gratis för alla som går med i Stålnätverket.

Till ANMÄLAN

Svetsning och knutpunkter Nätverksträff

Kvällen den 5 november 2020 kommer en nätverksträff med svetsning och knutpunkter att anordnas i Stockholm. Du kommer att kunna prova på hur det är att svetsa med MMA och MIG/MAG och få instruktion av erfarna svetsare på Lundgrens Smidesverkstad i Bromma. Vi kommer också att prata om knutpunkter från ett tillverkningsperspektiv. Under kvällen bjuds det på mat under verkstadsbesöket.

Gemensam transport avgår från Stockholms Centralstation kl 17:30. Oömma skor och kläder gärna i bomull och långärmat är bra vid svetsning. Det finns omklädningsrum tillgängligt vid behov.

Det ursprungliga datumet sköts på p.g.a. COVID 19 situationen.

ANMÄLAN

Nätverksträffen är kostnadsfri.

Tidigare träffar i nätverket

Nätverksträff 2019 11 07

Nätverksträff som under onsdagsseminarium om Kostnadseffektiv kontroll och provning före Stålbyggnadsdagen 2019.

Nätverksträff 2019 06 03

Nätverksträff i Stockholm med platsbesök på renoveringen av Sergelhuset. Föredrag om konjunkturutsikter och missar i stålbyggnadsprojekt. Samt middag på SBI.

Stålverksbesök 2019 06 04

Studiebesök på hos SSAB i Oxelösund där processen från masugn till valsad plåt kunde studeras.

Sergelhuset under renovering
SSAB Stålverk