Pretec AB


Adress:Solbräckegatan 15, 442 45 Kungälv
Telefon:0303-35 19 00

Pretec – Valet för stålbyggaren

Pretec har ett komplett stålbyggnadsprogram som riktar sig till stålbyggare, konstruktörer och arkitekter. Programmet omfattas av stålbyggnadsskruv 10.9 enligt EN 14399, 8.8 enligt EN 15048-1, dragstagssystemen ASDO och PDS samt svetsplåtar med ett mycket uppskattat beräkningsprogram.

Pretec är även återförsäljare för Lindapter. Lindapter har CE-godkända klämförbandslösningar som ej kräver svetsning samt Hollo-Bolten som är en expander för stål.

Fästelement för stålbyggnation och brokonstruktion är en grupp av fästelement som kräver en hög säkerhetsgrad. Det finns krav på provning och verifikation av produktintyg av typ 3.1-certifikat i enlighet med SS-EN 10204. I en del fall krävs även en tredjepartsprovning av ackrediterat laboratorium.

Vi på Pretec kan med vår egna verkstad svetsa, kapa, bocka samt gänga, både utvändiga som invändiga gängor, med korta leveranstider. Allt certifierat enligt EN1090-1, EXC1, EXC2 och EXC3-klasser.

Vår långa erfarenhet av tillverkning i egen verkstad gör oss till den kompletta samarbetspartnern för att hjälpa våra kunder att ta fram kostnadseffektiva lösningar som underlättar montage.

Har ni några frågor eller funderingar är ni välkomna att kontakta oss.