Protega AB


Adress:Verkstadsgatan 6B, 231 66 Trelleborg
Telefon:0410-567 80
Kontaktperson:Leif Andersson

Protega – svenskt brandskydd, tillverkare av brandskyddsfärg och brandtätning

Sedan 1988 har vi tillverkat svenskt brandskydd i absolut världsklass från vår produktion i Trelleborg. Sakta och säkert utvecklades företaget från att sälja ett fåtal produkter, till att idag erbjuda ett komplett sortiment för produkter inom passivt brandskydd. Brandskyddsfärg för bärande stål- och träkonstruktioner och brandsäkra ytskikt, samt produkter för brandtätning för byggnadens alla delar. Vi har vuxit långsamt men säkert, utan att tumma på våra egna högt uppställda kvalitetsmål.

Vår drivkraft är att bevara stora värden, vilket gör vårt miljöarbete till en självklarhet för oss. Vi är inte bara bäst i klassen på produktsidan, utan även i vårt hållbarhetsarbete – i hela produktionsledet. Mycket forskning och arbete ligger bakom att våra produkter håller branschens högsta miljöbedömning. Vi tror att hållbarhet, långsiktighet och kvalitet alltid trumfar kortsiktiga vinster och låga priser. Och hittills verkar våra kunder hålla med oss. Vi växer och vår tillverkning av svenskt hållbart brandskydd ökar.
För det är tillsammans med dem vi bygger en säker och hållbar värld. Det är tillsammans med dem vi bevarar det som är av värde – både mänskliga och ekonomiska.